Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2009 10:30 - 15 областни структури на ВМРО срещу Каракачанов
Автор: vratza Категория: Регионални   
Прочетен: 927 Коментари: 1 Гласове:
-1



 

Представители на 15 областни структури на ВМРО се събраха на национална среща в Благоевград под надслов "Бъдещето на ВМРО е в нашите ръце", съобщиха от областното ръководство на партията във Враца. "Форумът е и с работен, и със символичен характер, тъй като днес организацията отбелязва 116-годишнината от създаването си", обяви основният инициатор за събранието на воеводите в областния център на Пиринско Борис Ячев - доскорошен заместник-председател на ВМРО и ексдепутат.

 "Не случайно се събираме тук, в люлката на организацията, за да докажем, че именно ние сме ВМРО и че сме единни в изповядването на каузата", каза Ячев. Той допълни, че форумът има за цел изготвянето на национален план за съвместни действия срещу председателя Красимир Каракачанов, преизбран на поста на изцяло опорочения конгрес на ВМРО.

Изпълнението на националния план ще започне  от днес, като първото събитие ще бъде мащабно факелно шествие по централните улици на Благоевград от 18.00 часа тази вечер.

"В последните 5-6 години ВМРО тъпче на едно място и непрекъснато губи позиции, има области, където вместо да сме властелини сме изместени от други политически субекти", заяви пловдивският кмет Славчо Атанасов, който бе претендент за председателския пост на организацията.

"Колосални усилия са ни нужни, за да върнем авторитета на ВМРО", каза още Атанасов. Той съобщи, че се предвижда създаването на Национален щаб на ВМРО с представителства във всички областни центрове в страната, който да има за задача подготовката за предстоящите местни избори.

"Още отсега областните структури трябва да се спрат на силни кметски кандидатури, които да бъдат налагани сред обществото", подчерта Славчо Атанасов.

Областният председател на ВМРО - Враца Красимир Богданов предложи да се избере временно ръководство на организацията, да се направи опит за преброя-ване на членската маса, както и да се разшири влиянието на ВМРО в райони със слабо представителство.

 

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

Днес 23.10.2009г. – деня на създаването на ВМРО, ние, членовете на ВМРО, които искаме да спасим единна и неделима свещената ни организация, събрани в сърцето на Пиринска Македония, декларираме:

1. Не приемаме решенията на нелегитимния конгрес на ВМРО-БНД, състоял се на 17-18 октомври 2009г.

2. Не приемаме избраното на този конгрес ръководство, начело с Красимир Каракачанов, което няма моралното право, няма воля, няма силата, а няма и намерението да осъществи жадуваната от всички членове на ВМРО промяна. Поради непреодолимото си желание за лично оцеляване, Каракачанов жертва целостта и авторитета на организацията.

3. Искаме нов, честен, не манипулиран конгрес, подготвен прозрачно и гарантиращ единството на ВМРО. Условие за неговото провеждане е старото ръководство с достойнство и чест да понесе своята отговорност и бившите депутати на ВМРО-БНД да се оттеглят от участие в новия Изпълнителен комитет.

В израз на нашата решимост, днес ние представители от областите: Благоевград, Бургас, Враца, Кърджали, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Сливен, Смолян, София, Хасково и Ямбол създаваме Национален щаб на ВМРО-БНД, който да координира нашите усилия за спасяването и единството на ВМРО. Призоваваме всички наши съидейници към повече смелост и отговорност! Нека се обединим, за да сме силни и да постигнем целите, заради които сме в редовете на нашата Свещена организация!

 

Национален щаб на ВМРО-БНД

Да живее България !

 



Тагове:   областни,


Гласувай:
0



1. karavelov - Ха! Какви сте вие бе! Смешници! Кой и ...
04.11.2009 21:07
Ха! Какви сте вие бе! Смешници! Кой и кога ви опълномощи да представлявате ВМРО!?? ОТЦЕПНИЦИ!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: vratza
Категория: Регионални
Прочетен: 264654
Постинги: 261
Коментари: 129
Гласове: 109
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031