Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2009 09:42 - Директорът на ОД на МВР Враца главен инспектор Росен Иванов проведе работна среща в село Хайредин
Автор: vratza Категория: Регионални   
Прочетен: 1068 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Директорът на ОД на МВР Враца главен инспектор Росен Иванов проведе работна среща в село Хайредин, където разговаря  с ръководството на общината, кметове и кметски наместници от всички селища в състава на общината, както и представители на други институции-образование,социални дейности.

Всички участници  в срещата изложиха най-съществените и наболели проблеми, които предстой да бъдат решавани съвместно с органите на МВР.

Кметът на общината Радослав Стойков определи като основен  проблем домовите кражби в някои от  селищата  на  общината, а най-тревожна е ситуацията в село Рогозен,/1200жители/, където живее компактно ромско население, голяма част от което е без работа и се препитава чрез кражби.

Тотална сеч на дървета на територията на цялата община е друг основен проблем.Според Радослав Стойков това е сеч в промишлени количества с цел търговия, а не толкова за огрев на домакинствата.

Кражбите на каруци, колелета, шофирането на МПС-та от неправоспособни водачи, които управляват стари и технически неизправни автомобили, тези явления бяха определени от кметовете на селищата, като постоянни и тревожни, правещи  живота на хората несигурен.

Всички кметове пожелаха в селата им да има постоянно полицейски присъствие, като е желателно младши полицейските инспектори да са жители на съответното село.  Практиката показва, че село, в което полицейския инспектор е местен, кражбите и посегателствата са в по-малки размери.

Директорът на ОД на МВР Враца Росен Иванов обеща съдействие на кметовете и обеща, че при бъдещи назначения на мл.полицейски инспектори в селата, приоритенто ще бъдат разглеждани кандидатурите на кандидатите за полицаи, които живеят в съответното селище. „Ние можем да достигнем до проблема на всеки жител, но трябва да знаем за този проблем, добрият полицейски инспектор е този, който е познат на хората по места”, каза директорът на полицията  и призова кметовете, представителите на институции, както и отделните граждани към повече съдействие и доверие към полицията.

Кметът на общината Радослев Стойков каза, че е доволен от досегашната работа между МВР и местната власт, а срещата е допринесла за изясняване на проблемите на хората.

 



Тагове:   Враца,   инспектор,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vratza
Категория: Регионални
Прочетен: 265566
Постинги: 261
Коментари: 129
Гласове: 109
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930